Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πολιτιστικές Θεατρικές Διαδρομές

Η οργάνωση των παιδικών Θεατρικών συναντήσεων και η συνεχισή τους από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ι..Π.. Μεσολογγίου έχουν ως στόχο να ανακαλυφθεί από τα παιδιά η μαγεία της τέχνης και κατ' επέκταση η μαγεία του ανθρώπου.
Την ανακάλυψη και την ανάπτυξη του εαυτού τους τα παιδιά την φαντάζονται σαν ένα μακρύ ταξίδι, το οποίο πραγματοποιείται σε πολλά επίπεδα, κι ένας από τους δρόμους που χρησιμοποιούν σ΄αυτό το ταξίδι, χωρίς καν να το γνωρίζουν, είναι η Τέχνη.
Έτσι η τέχνη συνδέεται από μόνη της με τον άνθρωπο, από την πολύ μικρή ηλικία και τις ανάγκες του σε βαθύτερο επίπεδο, και εμπεριέχεται σε κάθε δραστηριότητα του αρκεί να υπάρχει έμπνευση.
Η τέχνη με τους συμβολισμούς της συμβάλλει στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη και την έκφραση πτυχών που περιέχουν δημιουργική δύναμη. Σεβόμενοι την ιεραρχία που η ίδια η φύση ορίζει στην τέχνη, σε σχέση με τον άνθρωπο από τη μικρή του ηλικία, συνεχίζουμε τις παιδικές θεατρικές συναντήσεις στο Μεσολόγγι, κάθε Πέμπτη 6.30 έως 8.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, από τις 4 Οκτώβρη 2012.
Τα χαρακτηριστικά αυτών των συναντήσεων είναι δραστηριότητες δραματοποίησης και έκφρασης συναισθημάτων, οργάνωση παραστάσεων και δημιουργία παιδικού βεστιαρίου.

Υπεύθυνοι της δραστηριότητας είναι οι παιδαγωγοί:
Αποστολία Πάστρα, Θανάσης Βλάχος και Νεκταρία Ζαμπάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου