Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Η καθημερινότητα στο Μεσολόγγι», από τον ζωγράφο Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης εμπνευσμένος από την Ιερή Πόλη, παρουσιάζει στην Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Μεσολόγγι και καθημερινότητα». Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η πόλη, μας αποκαλύπτεται σαν ιδέα και αδιάκοπα εξελίσσεται, αλλά παραμένει σταθερή στο χρόνο. Ο Βατανίδης μέσα από τα σχήματα και τα χρώματά του, αγκαλιάζει και αποτυπώνει μια ιερή στιγμή της πόλης, και σταματάει το χρόνο όπου η καθημερινότητα φοράει τα καλά της.

Όσα έγραψε για τον Στάθη Βατανίδη ο ποιητής Γιώργος Δουατζής ταιριάζουν απόλυτα με τη νέα έκθεση στο Μεσολόγγι: «Σκηνές που ζήσαμε ή σκηνές που θα έρθουν επαναλαμβανόμενες με νοσταλγική ματιά... Περιδιαβαίνω την πόλη με βιάση να προλάβω τις επόμενες εικόνες που φτάνουν καταιγιστικά ως συμμέτοχος χρωμάτων, μυρωδιών και ακουσμάτων».

Ο Στάθης Βατανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Με σπουδές στη Νέα Υόρκη από το 1988 έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές εκθέσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Στέλιο Λυδάκη ο Στάθης Βατανίδης «έχει τόσα πολλα να πει για τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του που ολοένα επανέρχεται σ' αυτόν και τις ενεργειές του, τα παιχνίδια, τα πάθη, τη μοναξιά του. Ο κόσμος του Βατανίδη φαίνεται να αγκαλιάζει όλες τις σκηνές ενός ζωντανού θεάτρου και ο κάθε ρόλος αντιμετωπίζεται με αγάπη και κατανόηση»

Πληροφορίες:
Πινακοθήκη Χ. &  Σ. Μοσχανδρέου
Εγκαίνια: 14 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου - 31 Ιανουαρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 13.00 Σάββατο και Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου