Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαίνια της έκθεσης του δημιουργού Δημήτρη Μάρα στο Αιτωλικό

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το Μουσείο Βάσως Κατράκη και το ΤΕΙ Μεσολογγίου, διοργάνωσαν την έκθεση ομοιωμάτων πλοίων του δημιουργού Δημήτρη Μάρα στο μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό. Τα εγκαίνια έγιναν με την παρουσία πολλών φίλων της τέχνης και του πολιτισμού.

Παρουσιάστηκαν επίσης, το βιβλίο «Φύλλα Ιστορίας από τη ναυτική παράδοση του Αιτωλικού και τα ομοιώματα πλοίων του δημιουργού Δημήτρη Μάρα» από τον Επαμεινώνδα Αθ. Καρβέλη καθώς και το Λεύκωμα με ζωγραφικά σχέδια της Βάσως Κατράκη διαστάσεων 50Χ70 από τον κ.Σπύρο Κατράκη. Την παρουσίαση προλόγισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Αριστείδης Καβάγιας.

Για τη ναυτική παράδοση του Αιτωλικού μίλησε η τ. λυκειάρχης απόφοιτος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Σπυριδούλα Κ. Αλεξανδροπούλου η οποία ανέφερε ιστορικά στοιχεία που έβγαλαν στο φως την μακραίωνη ναυτική ιστορία του Αιτωλικού. Ο κ. Μάρας στο τέλος, με πολλή σεμνότητα και με λίγα λόγια, αναφέρθηκε στο μοναδικής αξίας έργο του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου