Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

« Ευοί! » (Για τους Αγωνιστές της Δημοτικής Πινακοθήκης)

Η στιγμή κρίσιμη. Ο αγώνας άνισος. Οι αντίπαλοι ετερόκλητοι: Από τη μια, μια ολόκληρη πολιτεία, που διεκδικεί μια θέση στην Παιδεία κι από την άλλη η «Εξουσία», που αντιδρά και πιέζει! 

 Κι εσύ, τι κάνεις; Ή παραμένεις ένας απλός θεατής και περιμένεις παθητικά τη μοίρα σου ή τα δίνεις όλα, για να πάρεις το πολυπόθητο αποτέλεσμα και να μη βρεθείς στη δεύτερη θέση. Και βέβαια, στη ζωή όλα είναι σαν το σκάκι. Παίζεις, κερδίζεις ή χάνεις. Κι ο αγώνας του παιχνιδιού, όπως και οι κανόνες του, σκληροί! 

Κι εσύ, πρέπει να γνωρίζεις καλά τις δυνάμεις σου και να τις οργανώσεις, για να μην το χάσεις! Κι όταν μάθεις να είσαι ένας παίκτης σωστός, όταν έχεις παίξει με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους άλλους, τότε, έστω κι αν νικηθείς, δεν πρέπει να ντρέπεσαι που νικήθηκες. Τότε μόνο να ντρέπεσαι, όταν νικήσεις παίζοντας άτιμα! Τότε, το αποτέλεσμα θα είναι κάλπικο! 

Την συγκεκριμένη στιγμή, ως πολίτες, μπορούμε ν’ αναφωνήσουμε «Ευοί!» στους Αγωνιστές της Δημοτικής Πινακοθήκης, που με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών τους και των υποχρεώσεών τους απέναντι στους πολίτες, δείχνουν, πως σέβονται και εκτιμούν την ομάδα και γνωρίζουν να μάχονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, έστω και με θυσίες της ατομικότητάς τους! «Το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι η δόξα αλλά ο αγώνας!».

 Κι ο αγώνας είναι σκληρός. Απαιτεί αποφασιστικότητα, πειθαρχία, τόλμη, ισχυρή θέληση, υπομονή, επιμονή, αυτοκυριαρχία, αυτοπεποίθηση, ισχυρό και ατσάλινο χαρακτήρα! Απαιτεί «ψυχή», γενναιότητα! Απαιτεί πίστη στον εαυτό σου, χωρίς την οποία δεν μπορείς να είσαι δυνατός. «Η ζωή έχει υφανθεί με το στημόνι του καλού και με το υφάδι του κακού» κι εσύ, καλείσαι όσο κι αν φαίνεται ακατόρθωτο, με τους αγώνες σου να ξεμπερδέψεις τις δυο αντιμαχόμενες δυνάμεις και να παλεύεις για την πρώτη! 
Ας ευχηθούμε, οι «Αγωνιστές», να μείνουν ακάθεκτοι ως το τέλος και ο αγώνας τους να δικαιωθεί!
 «Ευοί Αγωνιστές!» 

Αριστείδης Ξ. Καβάγιας 
Μάρτιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου