Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ


  Επιτυχημένη η εμφάνιση της νεοσυσταθείσας Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το προηγούμενο Σάββατο στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου.
  Έλαβε μέρος στο 1ο  Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με τις παιδικές χορωδίες της Σπάρτης, της Άρτας, της Ναυπάκτου και της Παιδικής Χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου της Αθήνας.
  Απέδωσε πολύ καλά τα τραγούδια: «Η Ξανθούλα» σε ποίηση Αρ. Βαλαωρίτη και μουσική Μ. Θεοδωράκη, «Μες στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» σε μουσική και στίχους Μ. Θεοδωράκη, «Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού» σε μουσική Μ. Θεοδωράκη και ποίηση Οδ. Ελύτη και «Δι’ ευχών» σε μουσική Ν. Αντύπα και στίχους Λ. Νικολακοπούλου υπό την διεύθυνση του μουσικού Δημήτρη Τυπάλδου, ο οποίος συνόδευσε τα παιδιά με την κιθάρα του.
  Η καλή οργάνωση οφείλεται στην Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Ζιαμπάρα, η οποία προλόγισε και καλωσόρισε τους καλεσμένους. Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ναυπακτίας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Αριστείδης Καβάγιας και Κώστας Καλτσούλας και εκπρόσωποι των Παιδικών Χορωδιών, που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τον Μάιο του 2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου