Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

11η Συνάντηση Χορευτικών Μαθητικών Ομίλων

Πραγματοποιείται και φέτος η 11η Συνάντηση Χορευτικών Μαθητικών Ομίλων, μια συνάντηση που ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό πριν έντεκα (11) χρόνια και εδραιώθηκε ως θεσμός μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Τη φετινή χρονιά στους Παραδοσιακούς Χορούς συμμετέχουν δεκαπέντε (15) σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ) με τριακόσιους δεκατρείς (313) μαθητές και τριανταένα (31) καθηγητές, στους Μοντέρνους Χορούς τέσσερα (4) σχολεία με ογδόντα έξι (86) μαθητές και εννέα (9) καθηγητές.
Η συνάντηση αυτή, έχει κατά γενική ομολογία, μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον και η αθρόα συμμετοχή σχολείων, η προσέλευση τόσων πολλών θεατών, φίλων του χορού και γονέων που αγκάλιασαν την προσπάθεια των παιδιών τους, επιτρέπει την έκφραση αισιοδοξίας πως η παράδοση ως ζώσα πραγματικότητα βιώνεται άμεσα από τη νέα γενιά.
Πρωταρχικός μας σκοπός παραμένει η ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από το χορό για να δοθεί ποιοτική και αναβαθμισμένη η δυνατότητα στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία να παρουσιάσουν δημόσια τη δουλειά τους.
Επειδή πιστεύουμε ότι ο χορός αποτελεί και συνεκτικό στοιχείο, παράγοντα διαμόρφωσης κοινωνικών διαδικασιών και κριτήριο ομοιογένειας και συνειδητής λειτουργίας της κοινωνίας, σας προκαλούμε να παρευρεθείτε σ’ αυτό το πολιτιστικό γεγονός που θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου